Levering: 2/3 dagen | Nu GRATIS verzending

Wat is een yoni ei?

Het woord yoni betekent in Sanskriet letterlijk "heilige tempel" en verwijst naar de vagina, vulva, baarmoederhals, eierstokken en baarmoeder van een vrouw.

Een yoni ei is een eivormige edelsteen die je inbrengt om je yoni energetisch te reinigen en vitaal te houden. De steen werkt als een gewichtsweerstand om de bekkenbodemspieren te versterken, wat helpt bij blaascontrole, libido en herstel na een bevalling.

Het versterken van de bekkenbodem met yoni-eieren zijn begonnen door koninginnen uit het oude China.

Reinigen en inbrengen van een yoni ei

Steriliseer je yoni ei uit je Holi yoni kit voor gebruik door het zo'n 15 minuten in (redelijk afgekoeld) gekookt water te leggen, zo is het ei meteen wat warmer voor je het inbrengt. Zorg ervoor dat het touwtje naar beneden hangt en breng het eitje met liefde en geduld naar binnen, een natuurlijke (massage) olie kan hierbij helpen. Reinig je yoni ei na gebruik, vervang het touwtje en berg het op in bijbehorende pouch.

Hoe en hoelang gebruik je een yoni ei?
Je hoeft geen oefeningen te doen terwijl je een yoni ei draagt. Veel mensen kiezen ervoor om tijdens het mediteren te zitten of te liggen met het eitje, om de zone energetische te helen; ervaar waar het yoni ei zich in je lichaam bevindt, verbindt en focus op zijn energie. Doe dit maximaal 20 minuten per dag.

Met behulp van een yoni ei kun je er ook voor kiezen zo'n vijf minuten per dag kegeloefeningen doen. De bekkenbodemspieren zijn de spieren die je gebruikt om de urinestroom halverwege te stoppen. Breng het ei langzaam in en span vervolgens de bekkenbodemspieren aan en houd deze vijf tellen vast. Ontspan dan voor vijf seconden en herhaal. Ervaringsdeskundigen die dagelijks kegel oefeningen doen met een yoni ei, geven aan dat het hen (en partner) meer gevoel geeft tussen de lakens.

Kan ik een yoni ei gebruiken tijdens de zwangerschap?
Als je nog nooit een yoni ei hebt gebruikt voorafgaand aan je zwangerschap, dan is het verstandig om pas na de bevalling het ei te gebruiken. De Holi yoni kit is namelijk ideaal voor na de zwangerschap om de baarmoeder goed te reinigen en de verzwakte bekkenbodemspieren te versterken.

Hoe gebruik ik de yoni steam kruiden?
Het yoni kruidenzakje in de Holi yoni kit bevat meer dan 10 soorten Chinese kruiden die speciaal zijn samengesteld voor het stomen van de vagina, dit kan je prima zelf thuis doen.
Hoe?

Laat de kruiden met zo'n 5 cups water zachtjes koken voor 5 minuten en schenk het vervolgens in een grote kom dat past in je toilet. Voordat je plaats neemt, zorg ervoor dat de stoom niet te heet is en laat het zo'n 20 minuten stomen (je kunt er tussendoor voor kiezen wat extra heet water bij te voegen). Het zakje is goed voor eenmalig gebruik.

Let op: gebruik deze stoomkruiden niet tijdens je menstruatie.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd